Z-produkter - Häst
Slogan - Slogan
Produkter
Nackskydd
Detta nackskydd täcker både atlas- och axiskotan och har kardborreknäppning för maximal storleksanpassning. Det finns band för knytning under halsen och förstärkningar på yttersidan där grimman ligger mot nacken.

Finns i svart med champagnefärgad brodyr och säljs i storlekarna S och M/L.
Pris: 345 kr
Storlek och pris:
Knäskydd
Knäskydden används vid olika besvär i carpus och vävnaderna runt leden. Skydden används ofta i förebyggande syfte. Knäskydden har tre karborrespännen och finns för höger eller vänster ben.

För att minska risken för att skyddet glider ner rekommenderar vi att man lindar benet under skyddet och låter lindan gå upp några centimeter över skyddet. På det viset minskas risken för att skyddet skall glida ner, därmed behöver skyddet spännas fast för hårt. Man kan prova att vända skyddet upp och ner för att ändra passformen med tanke på att den undre öppningen är mindre än den övre.
Mät omkretsen över knät.
Small 25 cm
Medium 29 cm
Large 32 cm
XL 35 cm
Pris: 395 kr
Storlek och pris:
Hasskydd
Hasskydden har 3 kardborrespännen och finns för höger och vänster ben.
Insidan är beklädd med bomull (50 %) och polyester med insmälta keramer (50 %) medan
skyddens stomme är av neopren.

För att minska risken för att skyddet glider ner rekommenderar vi att man lindar en padd på benet nedanför hasskyddet. Padden hindrar skyddet från att glida ner vilket gör att skyddets kardborreband inte behöver spännas så hårt. Därmed minskas risken för stasning när hästen ligger ner och böjer hasen.
Small 37 cm
Medium 41 cm
Large 44 cm
XL 47 cm
Pris: 410 kr
Storlek och pris:
Royal Protection Bell Boots
Gjorda i material som sprider kraften av ett slag, förstärkta med ett kevlarstarkt material för att förhindra att en hästsko kan trampa sönder bootsen och skada hästen. De har en speciell förhöjning för att passa hästens karled, vilken också förhindrar att bootsen snurrar. Mycket slagtåliga.
Finns i Svart, Brun eller Vit.
Säljs i par.
Pris: 495 kr
Storlek:
Ryggvärmare
För hästar som har ömmande rygg, vilket är ett vanligt problem, är vår ryggvärmare en välkommen hjälp. Genom att öka rörligheten i ryggen kommer man tillrätta med många vardagsproblem för såväl promenadhästen som tävlande hästar oberoende av hästdisciplin. Hästar som har problem med korsförlamning får lindring och kortare konvalescenstid. I en studie gjord vid Strömsholm användes denna ryggvärmare där både beridare och veterinär var överens; den ökar hästens rörlighet i ryggen med ca 50% både i trav och galopp. Brösta finns att köpa till som tillbehör.
Finns i två storlekar, välj i rullist.
Pris: 725 kr
Storlek:
Ryggvärmare Royal
Detta är en vidareutveckling av vår populära ryggvärmare, se sidan bredvid. Den är ytterligare anatomiskt utvecklad. Yttersidan är av bomulls-Welltex, insidan en kombination av polyester och bomull. Den ger hästens ansträngda rygg ett härligt välbefinnande genom den dokumenterade Back on Track-effekten. Som tillbehör finns en rem, brösta, som förenklar fastsättningen av ryggvärmaren. Storlek: 100x120 cm.
Pris: 985 kr
Brösta till ryggvärmare
En elastisk rem, en brösta, för att förenkla fastsättning av hästryggvärmare.
Pris: 285 kr
Täcke Supreme
Hästtäcke Supreme är främst för stallbruk. Det har en mycket hög tygkvalitet. Täcket är ofodrat och avsett för inomhusbruk, lämpligast under varma årstider. Yttertyget är kraftigt med hög andningskapacitet. Bogveck har gjorts för maximal passform. Täcket har snabbspännen för enklare hantering på och av.
Pris: 2.899 kr
Fyll i alternativnamn:
Nättäcke
Nättäcket är en produkt med mycket stort användningsområde, vi säljer fler nättäcken än av alla våra andra täcken tillsammans. Under sommaren är nättäcket det perfekta täcket eftersom det andas så mycket som ett täcke kan göra, tack vare det starka mycket luftiga nätet som finns utanpå det heltäckande lagret av tunt keramiskt tyg. Det används både som undertäcke, transporttäcke, svettäcke och i boxen under de varma årstiderna. Eftersom täcket används under andra täcken så kommer du att använda det året runt. Täcket skyddas dessutom då av ett vanligt yttertäcke.
Täcket kan med fördel användas före träning/tävling för att förvärma musklerna och efter träning/tävling för att hjälpa musklernas återhämtning. Genom att använda ett helt täcke får man Back on Track-effekten på både bog-, rygg-, kors- och lårmuskulaturen.

Nättäcket har ett innertyg av polypropylen med insmälta keramer. Utvändigt finns ett tunt nättyg för maximal andningsfunktion. Nättäcket är polyesterförstärkt längs halsöppningen och har teddyfoder vid manken. Täcket har dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Det finns ett stort svansskydd med svansrem och öglor för bensnören. Har en bättre passformän än andra täcken då nätet är mer eftergivligt än vanligt heltäckande tyg.
Pris: 1.895 kr
Storlek:
Halsdel till nättäcke
Ett mycket bra komplement till nättäcket, särskilt under svala dagar då det är extra viktigt att hålla halsen varm och blodcirkulationen igång. Störst del av halsdelen är i polypropylen, ett tyg med extremt bra andningskapacitet. Genom att halsdelen är avtagbar ökar valmöjligheterna och hals resp. täcke kan användas utifrån hästens behov vid ögonblicket. En halsdel för varje dag i stallet.
Pris: 695 kr
Fyll i alternativnamn:
Hästtäcke fleece
Ett mycket populärt svettäcke i hög fleecekvalitet. För både före och efter träning. Hästtäcke fleece består av ett fleecetyg gjort i fuktavledande polypropylen med extremt hög andningskapacitet. Då täcket andas är det utmärkt att använda vid kallare dagar då det håller hästen varm, även efter träningen är klar. Det fungerar dock lika bra när det är varmt ute, både för uppvärmning och nedvarvning av hästen. Det har avtagbara kryssgjordar vilket är praktiskt om du vill skritta fram hästen utan.
Pris: 2.075 kr
Fyll i alternativnamn:
Halsdel till fleecetäcke
Liksom människor använder halsduk har hästar behov av att hålla halsen varm under kalla årstider. Det yttre lagret är av fleece. Halsdelen är avtagbar vilket gör att det kan användas med fler möjligheter. Gjord för att passa med Back on Tracks hästtäcke i fleece. Bäst vid transporter då de isolerar något bättre.
Pris: 695 kr
Storlek:
Hästpadd Classic
Hästpadd Classic var vår genombrottsprodukt på hästsidan. Den ersätter gammaldags behandlingar som liniment och lerinpackningar. Den lindrar effektivt problem med uppdrivna kotor, svullna kotsenskidor, senskador, i viss mån även hovledsproblem och gallor. Tack vare den mjuka innerkanten är den lätt att linda.
Pris: 325 kr
Storlek:
Royal Quick Wraps
Bästa och enklaste sättet att slippa gallor på hästarnas ben är Back on Tracks benskydd Royal Quick Wraps - det har mängder av hästägare och tränare erfarit. Plus att de slipper linda varje ben hela tiden. Med de kraftiga kardborrfästena är det lätt att på kort tid få optimal passform runt hästens ben, utan att behöva oroa sig för sentryck eller att benet blir stasat. Formen runt kotan sitter perfekt ned mot kronranden. Den mjuka padden omges av ett extra tjockt neoprenhölje för skydd. De är populära som transportskydd för lite känsligare hästar då de inte hindrar hästens rörelsefrihet på samma sätt som andra skydd. Säljs i par.
Storlek Mått
S 35x40 cm
M 40x40 cm
L 45x40 cm
XL 50x45 cm
Pris: 999 kr
Storlek:
Hästpaddar transport
En härlig hästpadd med extra mycket stoppning, mjuk och skön. Absolut inga hårda kanter någonstans. Yttertyget är polypropylen medan den tjocka mjuka fyllningen är i polyester. Den har tagits fram tillsammans med ledande hoppryttare framförallt för, som namnet säger, transporter, men den används inom alla hästdiscipliner även som nattbandage på grund av sin bekvämlighet och effekt. Säljs i par.
Pris: 725 kr
Site Builder drivs av  Vistaprint